Jom Follow Ibu

Friday, November 26, 2010

Pai Ayam



bahan2nya:
6 biji kentang(di rebus,masukkn garam sikit)

3 ulas bwg besar
(bwg yg warna kehijauan)
3 ulas bwg putih
3 sudu minyak jagung
isi ayam di potong kecil2
(semua di atas di grg separuh masak)
10 biji telur di pukul
serbuk lada hitam

cara2:
potong kentang rebus bulat2.
susun dlm loyang.
kemudian masukkn ayam dn bwg yg telah di goreng ~ di tabur rata..taburkn jg serbuk lada hitam di atasnya
slps tu susun baki kentang rebus di atasnya
akhir sekali masukkan telur dn di bakar..
~~ kalau suka pedas lebihkn lada hitam,mcmtu jg garam ;))


~ selamat mencuba ~

5 comments:

Anonymous said...

sedap nye...dah lame amik resepi kak cu ni...tp x menerai2 lagi...huhuuuu...LINA...

Anonymous said...

nak bakar ni api atas bwh ker?brp lama nk bakar?

Resepi Ibu said...

ooooooo rupe2nye yg nama cengginini linaaaaaa..
btl2..nyut nyut tawww...hahahahaha
haaa..terai la buat,senang je tu..
api mula2 guna atas bawah
dkt nk masak guna api atas je..
belah atas tu taruk le cheese..sdp oo..haha
suhu ikut oven masing2..
tp biasa buat,dlm 1 jam,suhu 150 derajah 5 anggerik...kakakakaka

Anonymous said...

kak cu...taruk cheesse sebelom bako la ye...yg kaler ijo2 tu ape pulak..yg nampak merah nyala tu ape pulak...hihihi...
darjah 5 anggerik...kelas kite mase zaman kegemilangan dulu...LINA...

Resepi Ibu said...

linaaa..ye..taruk cheese sbelum bako..
yg kaler ijau tu rumput racik halus2..
yg merah tu plak biji saga...hahahaha
tkde la..yg ijau2 tu daun sup/daun ketumbar
yg merah tu cili..
pai ni sdp klau mkn terasa pedasnye..
lina dh buat lum tu..sori la..kakcu baru perasan msj ni..haha

Post a Comment